fu'a_ulu

Tala Fou

E lua apili na faia e Minisita ma faʻatagaina le vaega e totoina le cannabis e aunoa ma le faʻatupulaia o se solitulafono. O le faʻaiuga e faʻamaonia mo naʻo mataupu filifilia, ae mafai ona taʻitaʻia isi mataupu.
O le Aso Lua, na autasi ai e minisita o le Komiti Lona ono a le Faamasinoga Maualuga (STJ) le faatagaina o ni tagata se toatolu e totoina le cannabis mo togafitiga faafomaʻi. O le faaiuga e leʻi tupu muamua i le faamasinoga.
Na iloiloina e minisita talosaga apili mai gasegase ma tagata o aiga na latou faaaogaina le fualaau faasaina ma mananao e ola e aunoa ma le faatulafonoina ma faasala i lalo o le Tulafono o Fualaau Faasaina. I le maea ai o le faaiuga, na manatu ai le faamasinoga e le o se solitulafono le totoina o mariuana, ma e le o umia e le malo le tulafono. vaega e tali atu.
O le faaiuga a le vaega lona ono o le kolisi e aoga i le mataupu faapitoa a le au talosaga e toatolu, peitai, o lenei malamalamaaga, e ui e le o noatia, e mafai ona taialaina ai faaiuga tutusa i faamasinoga maualalo i mataupu e talanoaina ai le mataupu lava e tasi. O le General of the Republic, José Elaeres Marques, na ia taʻua e faapea o le totoina o le cannabis mo tagata mamaʻi o loʻo i ai maʻi ogaoga e le mafai ona taʻua o se solitulafono, ona o loʻo paʻu i lalo o le tulafono o se gaioiga faasolitulafono ua taʻua o se tulaga o mea e tatau ai.
“E ui ina mafai ona faaulufale mai ma maua mai oloa e ala i asosi, ae i nisi tulaga o le tau o loo tumau pea ona avea ma mea e fuafua ai ma e le faaosofia ai le faaauauina o togafitiga.O se taunuuga, o nisi o aiga ua agai atu i le faamasinoga, e ala i le habeas corpus, i la latou sailiga mo isi auala talafeagai O le poloaiga e manaomia ai le totoina ma le aveeseina o fualaau o le cannabis faafomai i le fale e aunoa ma le lamatiaga o le puʻeina, ma le auai i aʻoaʻoga faʻatoʻaga ma aʻoaʻoga faʻapipiʻi faʻalauiloaina e le asosi,” o le tala lea a Marques.
O le faaiuga iloga a le STJ e tatau ona i ai ni aʻafiaga i faamasinoga maualalo, ma faʻateleina ai le faʻamasinoga o le faʻatoʻaga o le cannabis i Pasila.https://t.co/3bUiCtrZU2
O le fa'ai'uga fa'asolopito a le STJ e tatau ona i ai ni a'afiaga i fa'amasinoga maualalo, ma fa'ateleina ai le fa'amasinoga o le fa'ato'aga o le cannabis i Pasila.
O le fai lipoti i se tasi o mataupu, Minisita Rogério Schietti, fai mai o le mataupu e aofia ai le "soifua maloloina lautele" ma le "mamalu o tagata". Na ia faitioina le auala na taulimaina ai e le ofisa o le pulega le faafitauli.
"I aso nei, e le o Anvisa poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina, matou te teena pea le malo Pasila e faʻatonutonu lenei mataupu.I luga o faʻamaumauga, matou te faʻamauina faʻaiuga a ofisa o loʻo taʻua i luga, Anvisa ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina.Na tuuina atu e Anvisa lenei matafaioi i le Matagaluega o le Soifua Maloloina, ma na tuusaunoa e le Matagaluega o le Soifua Maloloina ia lava, fai mai o le matafaioi a Anvisa.O lea e faitau afe aiga Pasila o loʻo i ai i le alofa tunoa o le setete o le faʻatamala, inertia ma le le amanaiaina, lea ou te toe fai atu o lona uiga o le soifua maloloina ma le soifua manuia o le tele o Pasila, o le toʻatele oi latou e le mafai ona faʻatauina le vailaʻau, ”o lana faamamafa lea.


Taimi meli: Iul-26-2022