fu'a_ulu

Tala Fou

I lenei ata faila o le 2020, o loʻo saunoa ai le Kovana o Ohio Mike DeWine i se fonotaga faʻasalalau COVID-19 na faia i Cleveland MetroHealth Medical Center.DeWine na faia se faʻamatalaga i le Aso Lua.(AP Photo/Tony DeJack, faila) The Associated Press
Cleveland, Ohio - Na taʻua e fomaʻi ma tausimaʻi i le faʻamatalaga a le Kovana Mike DeWine i le Aso Lua, o fomaʻi i le setete atoa ua vaivai ona o le le lava o le aufaigaluega ma le le lava o mea faigaluega i le taimi o le COVID-19 siʻitaga Faʻafaigata atili le tausiga o le maʻi.
Fai mai Dr. Suzanne Bennett o le Iunivesite o Cincinnati Health Center, ona o le le lava o tausisoifua i le salafa o le atunuʻu, o loʻo tauivi ai le tele o falemaʻi faʻapitoa e tausia tagata mamaʻi.
Fai mai Bennett: “E tupu ai se vaaiga e leai se tasi e fia mafaufau i ai.Matou te le maua le avanoa e faʻafeiloaʻi ai maʻi e mafai ona faʻamanuiaina mai togafitiga i nei falemaʻi tele aʻoaʻoga.
Na taʻua e Terri Alexander, o se tausimaʻi resitalaina i le Summa Health i Akron, o gasegase talavou na ia vaʻaia e leai se tali muamua i togafitiga.
“Ou te manatu o tagata uma iinei ua vaivai faalelagona,” o le tala lea a Alexander."E faigata ona ausia le tulaga o loʻo i ai nei le aufaigaluega, e le lava a matou mea faigaluega, ma matou te taʻalo i le moega ma le paleni o mea faigaluega matou te taʻalo i aso uma."
Fai mai Alexander, e le masani tagata Amerika i le fulitua mai falemai po o le tumutumu ma le mafai ona tuu aiga mamaʻi i le potu tigaina.
O se fuafuaga faʻafuaseʻi na fausia i le tausaga talu ai e faʻamautinoa ai o loʻo lava moega i le taimi o faʻamaʻi, e pei o le liua o nofoaga tutotonu ma isi nofoaga tetele i nofoaga o falemaʻi.O Dr. Alan Rivera, o se tagata nofomau i le Fulton County Health Center e latalata i Toledo, fai mai Ohaio e mafai ona tuʻuina le vaega faaletino o le fuafuaga faʻafuaseʻi, ae o le faʻafitauli o loʻo i ai le le lava o le aufaigaluega e tausia maʻi i nei nofoaga.
Fai mai Rivera, o le numera o tagata tausi soifua i le Fulton County Health Center na faʻaititia i le 50% ona o tausimaʻi na o ese, litaea, pe suʻe isi galuega ona o le faʻalavelave faʻalagona.
Fai mai Rivera: “O lea ua iai le siisii ​​o fuainumera i lenei tausaga, e le ona o le tele o tagata gasegase o le COVID, ae ona e toʻaitiiti tagata o loʻo tausia le numera tutusa o tagata maʻi COVID."
Fai mai DeWine o le numera o falemaʻi i lalo o le 50 tausaga o loʻo faʻateleina i le setete.Na ia taʻua e tusa ma le 97% o tagata gasegase COVID-19 o vaitausaga uma i falemaʻi o Ohio e leʻi faia ni tui.
Fai mai Alexander na te faʻafeiloaia tulafono o tui o le a faʻamalosia i Suma i le masina fou.Fai mai Bennett na te lagolagoina le faatagaga o tui e fesoasoani ai i Ohio e faʻateleina fua o tui.
“O le mea moni lava, o se mataupu vevela lenei, ma o se tulaga faanoanoa o mataupu… ona ua oo i le tulaga e tatau ai ona tatou talosagaina le malo e auai i le faamalosia o mea tatou te iloa e faavae i luga o le faasaienisi ma molimau, lea e mafai ai. puipuia le oti,” o le tala lea a Bennett.
Na taʻua e Bennett o loʻo tumau pea le vaʻaia pe o le taimi e faʻamalosia ai tui puipui i le Greater Cincinnati Hospital o le a mafua ai le tafe mai i le taimi o le le lava o tagata faigaluega.
Fai mai DeWine o loʻo ia mafaufau i se faʻamalosi fou e faʻamalosia ai tagata Ohio e fai tui.O Ohio na faia se ta'amilosaga milionea i vaiaso ta'itasi mo Ohioans na maua a itiiti ifo ma le tasi le tui COVID-19 i le amataga o lenei tausaga.O le lotoa e tu'uina atu le $1 miliona i fa'ailoga i tagata matutua i vaiaso ta'itasi ma fa'asikolasipi a le kolisi i tamaiti a'oga 12-17 tausaga.
"Ua matou taʻu atu i matagaluega uma o le soifua maloloina i le setete afai e te manaʻo e tuʻuina atu taui tau tupe, e mafai ona e faia, ma o le a matou totogia," o le tala lea a Devin.
Na taʻua e DeWine na te leʻi auai i le talanoaga i le House Bill 248 ua taʻua o le "Vaccine Selection and Anti-Discrimination Act", lea e faʻasaina ai tagata e ona galuega, e aofia ai ma falemaʻi, ma e manaʻomia ai foʻi tagata faigaluega e faʻailoa le tulaga o latou tui.
O loʻo sailia e lana aufaigaluega ni auala e fesoasoani ai i aoga itumalo o loʻo feagai ma le le lava o ave pasi ona o le faʻamaʻi.“Ou te le iloa po o le a se mea e mafai ona matou faia, ae sa ou fesili i le matou au e vaai pe mafai ona matou faia ni auala e fesoasoani ai,” o lana tala lea.
Fa'aaliga i le aufaitau: Afai e te fa'atau oloa e ala i se tasi o matou so'oga so'otaga, e mafai ona matou maua ni komisi.
Le resitalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi poʻo le faʻaogaina o lenei' upega tafaʻilagi e faʻaalia ai le taliaina o la matou maliega faʻaoga, faiga faʻapitoa, ma faʻamatalaga kuki, ma au aia tatau faʻapitoa Kalefonia (na toe faʻafouina le maliega a tagata faʻaoga ia Ianuari 1, 21. i le 1st).


Taimi meli: Sep-22-2021