fu'a_ulu

Tala Fou

Asia i Sasa'e o se tasi o itulagi muamua na laveaKOVITI 19ma o loʻo iai nisi o faiga faʻavae COVID-19 sili ona mamafa, ae o loʻo suia.
O le vaitau o le COVID-19 e leʻo sili ona fiafia i ai tagata femalagaaʻi, ae o loʻo tele le malosi e faʻamutaina ai femalagaiga-fasioti tapulaʻa i nai tausaga ua tuanaʻi.Asia i Sasae o se tasi o itulagi muamua na lavea e le COVID-19 ma o loʻo i ai nisi o faiga faʻavae COVID-19 sili ona mamafa i le lalolagi.I le 2022, ua amata ona suia lenei mea.
O Asia i Sautesasae ose itulagi na amata faʻamalieina tapulaʻa i lenei tausaga, ae i le afa lona lua o le tausaga, o le tele o atunuʻu i matu o Asia i Sasaʻe na amata faʻamalieina faiga faʻavae.O Taiwan, o se tasi o lagolago lata mai o zero outbreaks, ua vave ona faia le mea sili e faʻataga ai tagata tafafao maimoa.O Iapani o loʻo faia laasaga muamua, aʻo Indonesia ma Malaysia na tatalaina i le amataga o le tausaga ma le faʻateleina o tagata tafafao maimoa.Ole fa'amatalaga pu'upu'u lea o nofoaga i Asia i Sasa'e o le a sauni e malaga ile autumn 2022.
Taiwan's Central Command Center for Epidemic Prevention talu ai nei na tuʻuina atu ai se faʻasalalauga e taʻu mai ai o Taiwan o loʻo fuafua e toe faʻaauau le polokalame faʻateʻaina visa mo tagatanuu o le Iunaite Setete, Kanata, Niu Sila, Ausetalia, atunuu Europa ma paaga faʻavaomalo mai ia Setema 12, 2022.
O le tele o mafuaʻaga ua faʻatagaina ai tagata malaga e asiasi i Taiwan ua faʻalauteleina foi.O le lisi o loʻo aofia ai malaga faʻapisinisi, asiasiga faʻaaliga, malaga suʻesuʻe, fefaʻatauaʻiga faavaomalo, asiasiga faaleaiga, femalagaaiga ma faʻalapotopotoga faʻapitoa.
Afai e le o ausia e tagata femalagaaʻi aiaiga e ulufale ai i Taiwan, e mafai ona latou taumafai e talosaga mo se pemita ulufale faʻapitoa.
Muamua, e tatau ona tuʻuina atu faʻamaoniga o tui, ma o Taiwan o loʻo i ai pea le tapuni i le numera o tagata e faʻatagaina e ulufale (e pei o lenei tusitusiga, e ono suia vave).
Ina ia aloese mai faʻafitauli i lenei faʻatapulaʻa, e tatau i tagata femalagaaʻi ona faʻafesoʻotaʻi le sui Taiwanese i le lotoifale i lo latou atunuu e faʻamaonia ai o loʻo ia i latou le gafatia e ulufale ai i le atunuʻu.E tatau foi ona maitauina e leʻi aveesea e Taiwan le tolu aso o karantina pe a ulufale.
O le mea moni, o le tausisia o tulafono mo le asiasi atu i se atunuu e taua tele ona o tulafono o loʻo suia pea.
O loʻo faʻatagaina nei e le malo o Iapani le malaga a vaega e avea o se auala e faʻatagaina ai nisi o malaga i se taumafaiga e pulea le siama e ala i le puleaina o vaega.
Ae ui i lea, talu ai o le COVID-19 ua i ai i totonu o le atunuʻu, o loʻo faʻatupulaʻia faʻamalosi mai le vaega tumaoti, ma faʻatasi ai ma le pa'ū o le yen, e foliga mai ua sili atu ma sili atu ona amata e Iapani ona aveese ana tapulaʻa.
Fa'atapula'a e ono fa'ate'a lata mai o le tapula'a e ulufale mai ai le 50,000-tagata i le aso, fa'atapula'aina o tagata asiasi to'atasi, ma mana'oga mo visa mo tagata asiasi pupuu mai atunu'u sa agava'a muamua mo tuusaunoaga.
E oʻo mai i le Aso Lulu, Setema 7 o le tausaga nei, o tapulaʻa ulufale a Iapani ma manaʻoga e aofia ai le faʻatapulaʻaina o le 50,000 tagata i aso uma, ma o tagata femalagaaʻi e tatau ona avea ma vaega o le vaega malaga e toʻafitu pe sili atu.
Ua fa'aleaogaina le mana'oga mo su'ega PCR mo tagata malaga fai tui (ua manatu Iapani e tolu tui puipui e tu'i atoa).
Ua mae'a le lua tausaga o le fa'atonutonuina o tuaoi i Meleisia ina ua amata le kuata lona lua o lenei tausaga ia Aperila 1st.
Mo le taimi nei, e faigofie lava ona ulufale tagata malaga i Malaysia ma e le toe mana'omia ona talosaga mo MyTravelPass.
O Meleisia o se tasi o le tele o atunuʻu i Sautesasae o Asia ua ulufale atu i le faʻamaʻi vaega, o lona uiga e talitonu le malo o le siama e le sili atu le taufaamatau i lona faitau aofaʻi nai lo soʻo se faʻamaʻi masani.
Ole fua ole tui ile atunuʻu e 64% ma ina ua vaʻaia le faʻagesegese o le tamaoaiga i le 2021, o loʻo faʻamoemoe Meleisia e toe foʻi i tua e ala i turisi.
E le toe mana’omia e le malo fa’alemalo a Meleisia, e aofia ai ma Amerika, ona maua muamua ni visa e ulufale ai i le atunu’u.
E fa'atagaina ni malaga fa'afiafia pe a nonofo i le atunu'u i lalo ifo o le 90 aso.
Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o tagata femalagaaʻi e manaʻomia pea e ave a latou tusifolau ma i latou i soʻo se mea latou te fuafua e malaga ai i totonu o le atunuʻu, aemaise lava mai le Peninsular Malaysia i Meleisia i Sasaʻe (i le motu o Borneo) ma le va o femalagaaiga i Sabah ma Sarawak., i Borneo uma.
Talu mai lenei tausaga, ua amata ona tatala e Initonesia tagata tafafao maimoa.Ua toe faafeiloaia foi e Initonesia tagata tafafao mai fafo i ona matafaga ia Ianuari nei.
E leai se tagatanu’u o lo’o fa’asa ona ulufale mai i le atunu’u, peita’i o le a mana’omia e tagata malaga fa’apitoa ona talosaga mo se visa pe a fuafua e nonofo i le atunu’u e avea ma turisi mo le silia i le 30 aso.
O lenei vave tatalaina e mafai ai e nofoaga lauiloa turisi e pei o Bali e fesoasoani e toe faʻafouina le tamaoaiga o le atunuʻu.
E ese mai i le manaʻoga e maua se visa mo nofo i luga o le 30 aso, e manaʻomia e tagata femalagaaʻi ona faʻamaonia ni nai mea aʻo leʻi malaga i Initonesia.O lea la, o le lisi lenei o mea e tolu e tatau i tagata faimalaga ona siaki aʻo leʻi malaga.


Taimi meli: Oke-14-2022