fu'a_ulu

Tala Fou

E mafai ona fai le felagolagoma'i o galuega tetele

Saunia e Liu Weiping |Saina Aso Taitasi |Fa'afouina: 2022-07-18 07:24

 34

LI MIN/SINA I ASO TAITAI

E tele eseesega i le va o Saina ma le Iunaite Setete, ae mai le pisinisi ma le tamaoaiga o le vaaiga, o eseesega o lona uiga o le felagolagomaʻi, fetaui ma le manumalo-manumalo felagolagomai, o lea e tatau ai i atunuu e lua ona taumafai e faʻamautinoa o eseesega e avea ma puna o le malosi, felagolagomai ma tuputupu ae masani, ae le o feteenaiga.

O lo'o fa'aalia pea le felagolagoma'i o fefa'ataua'iga a Sino-US, ma o le pa'u o fefa'ataua'iga a le US e mafai ona fa'atatau atili i tulaga tau tamaoaiga o atunu'u e lua.Talu ai o Saina o loʻo i le ogatotonu ma le pito i lalo o le tau o le lalolagi ae o le US o loʻo i le ogatotonu ma le maualuga, e manaʻomia e itu e lua ona fetuutuunai a latou fausaga tau tamaoaiga e faʻafetaui ai suiga o le sapalai ma le manaʻoga o le lalolagi.

I le taimi nei, o sootaga tau tamaoaiga a Sino-US ua faailogaina i mataupu fefinauai e pei o le faʻalauteleina o tupe paʻu, eseesega i tulafono tau fefaʻatauaʻiga, ma feeseeseaiga i luga o aia tatau tau meatotino.Ae o nei mea e le maalofia i le galulue faʻatauvaʻa.

A'o le tau fa'asalaga a Amerika i oloa a Saina, o lo'o fa'aalia i su'esu'ega e sili atu lo latou fa'aleagaina o Amerika nai lo Saina.O le mafuaaga lena o le faʻaitiitia o tau ma le faʻasaolotoina o fefaʻatauaʻiga o loʻo i ai le manuia lautele o atunuu e lua.

E le gata i lea, ona o le faʻasaʻolotoina o fefaʻatauaʻiga ma isi atunuʻu e mafai ona faʻaitiitia pe faʻafefe ai le leaga o aʻafiaga o feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga a Sino-US, e pei ona faʻaalia i auʻiliʻiliga, e tatau ona faʻaauau pea ona tatalaina e Saina lona tamaoaiga, atinaʻe atili faiga faʻapaʻaga i le lalolagi ma fesoasoani e fausia se tamaoaiga o le lalolagi mo lona tamaoaiga. o lona lava manuia faapea foi ma le manuia o le lalolagi.

O feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga a Sino-US o se luʻitau ma se avanoa mo Saina.Mo se faʻataʻitaʻiga, o tau a Amerika e faʻatatau i le "Made in China 2025" faiga faʻavae.Ma afai latou te manuia i le faʻaleagaina o le "Made in China 2025", o le a sili atu le mamafa o pisinisi gaosi oloa a Saina, lea o le a faʻaitiitia ai le faʻaulufaleina mai o le atunuʻu ma fefaʻatauaʻiga lautele i fafo ma faʻaitiitia ai le suiga ma le faʻaleleia o pisinisi gaosi oloa.

Ae ui i lea, e ofoina atu foi ia Saina le avanoa e atiina ae ai ana lava tekonolosi maualuga ma autu, ma faʻaosofia ana atinaʻe tekonolosi e mafaufau i tua atu o la latou atinaʻe masani, faʻaitiitia le faʻalagolago tele i oloa faʻaulufale mai ma uluai masini gaosiga, ma faʻamalosia suʻesuʻega ma atinaʻe. e fa'afaigofie ai fa'afouga ma aga'i atu i le ogatotonu ma le pito maualuga o filifili tau fa'alelalolagi.

E le gata i lea, a oʻo i le taimi saʻo, e tatau i Saina ma Amerika ona faʻalauteleina a latou faʻavae mo fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga e aofia ai le galulue faʻatasi, aua o ia felagolagomaʻi e le gata e faʻaitiitia ai feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga ae faʻamalosia ai le faʻalauteleina o le tamaoaiga i le va o itu e lua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o lona tomai ma le poto masani i le fausiaina o fale tetele, maualuga tulaga maualuga ma le faʻaogaina o tekinolosi faʻatekonolosi i le fausiaina o atinaʻe, ua lelei le tulaga o Saina e auai i le US' infrastructure development plan.Ma talu ai o le tele o atinaʻe a le US na fausia i le 1960s poʻo le taimi muamua atu, o le toʻatele oi latou ua maeʻa o latou olaga ma e manaʻomia ona suia pe toe faʻaleleia ma, e tusa ai, o le US President Joe Biden's "New Deal", o le tele o atinaʻe tetele a Amerika ma faʻalauteleina. fuafuaga talu mai le 1950, e aofia ai se polokalame faufale tetele tetele.

Afai e galulue faatasi itu e lua i ia fuafuaga, o le a sili atu ona masani pisinisi Saina i tulafono faava o malo, maua se malamalama sili atu i tekinolosi maualuluga ma aoao e fetuutuunai i le siosiomaga pisinisi faigata o atunuu atiaʻe, aʻo faʻaleleia lo latou tauvaga faʻavaomalo.

O le mea moni, o le galulue fa'atasi o atina'e tetele e mafai ona fa'alatalata mai ai tamaoaiga tetele e lua a le lalolagi, lea, a'o latou maua fa'amanuiaga tau tamaoaiga, o le a fa'amalosia ai fo'i le felagolagoma'i fa'apolokiki ma fefa'ataua'iga o tagata-i-tagata, ma fa'alauiloa ai le mautu ma le manuia o le tamaoaiga o le lalolagi.

E le gata i lea, talu ai o Saina ma Amerika o loʻo feagai ma ni luʻitau masani, e tatau ona latou faʻailoa vaega talafeagai o le galulue faʻatasi.Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona latou faʻamalosia le galulue faʻatasi i le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi ma fefaʻasoaaʻi o latou aafiaga i le taofiofia o le faʻamaʻi i isi atunuʻu, ona o le faʻamaʻi COVID-19 ua toe faʻaalia ai e leai se atunuʻu e puipuia mai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le soifua maloloina lautele.


Taimi meli: Iul-18-2022