fu'a_ulu

Tala Fou

O le COVID-19 i Iapani ua faʻateleina, faʻafitauli faʻafomaʻi ua lofituina

Xinhua |Fa'afouina: 2022-08-19 14:32

TOKYO - Na faʻamauina e Iapani le silia ma le 6 miliona fou COVID-19 mataupu i le masina talu ai, ma sili atu nai lo le 200 maliu i aso taʻitasi i le iva o le 11 aso e oʻo atu i le Aso Tofi, lea na atili ai ona faʻalavelaveina lona faʻafomaʻi faʻamalosia e le lona fitu o galu o faʻamaʻi.

 

Na fa'amauina e le atunu'u se fa'amaumauga maualuga i aso ta'itasi o le 255,534 fou COVID-19 i le Aso Tofi, o le taimi lona lua lea na sili atu ai le aofa'i o fa'ama'i fou i le 250,000 i le aso e tasi talu ona a'afia le atunu'u.E 287 tagata na lipotia mai ua maliliu, ma o le aofaʻi o tagata maliliu i le 36,302.

 

Na lipotia mai e Iapani 1,395,301 mataupu i le vaiaso mai ia Aukuso 8 e oo ia Aukuso 14, o le numera aupito maualuga lea o mataupu fou i le lalolagi mo le fa vaiaso sosoo, sosoo ai ma Korea i Saute ma le Iunaite Setete, na lipotia mai e le aufaasālalau i le lotoifale Kyodo News, ma taʻua ai tala fou o vaiaso taitasi. fa'afouga i le coronavirus a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO).

 

O le toʻatele o tagata o loʻo nonofo i le lotoifale o loʻo maua i faʻamaʻi pipisi o loʻo taofia i le fale, ae o loʻo lipotia mai faʻailoga ogaoga o loʻo tauivi mo le falemaʻi.

 

E tusa ai ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Iapani, e silia ma le 1.54 miliona tagata na aafia i le atunuu atoa na taofia i le fale e oo mai ia Aukuso 10, o le numera aupito maualuga talu mai le COVID-19 i le atunuu.

 

O loʻo faʻatupulaʻia le aofaʻi o moega ile falemaʻi i Japna, fai mai le faʻasalalauga lautele a le atunuʻu NHK, ma taʻua ai faʻamaumauga a le malo e oʻo mai i le Aso Gafua, o le COVID-19 le faʻaogaina o moega e 91 pasene i Kanagawa Prefecture, 80 pasene i Okinawa, Aichi ma Shiga prefecture, ma 70 pasene i Fukuoka, Nagasaki ma Shizuoka prefecture.

 

Na faasilasila mai e le malo o Tokyo Metropolitan i le Aso Gafua e faapea o lona COVID-19 i luga ole moega e tusa ma le 60 pasene e foliga mai e le ogaoga.Peitaʻi, o le toʻatele o tagata faigaluega fomaʻi i le lotoifale ua aʻafia pe ua vavalalata, ma iʻu ai i le le lava o le aufaigaluega faafomaʻi.

 

Na taʻua e Masataka Inokuchi, sui taʻitaʻifono o le Tokyo Metropolitan Medical Association, i le Aso Gafua, o le fua faatatau o le COVID-19 o loʻo nofo i le moega i Tokyo "ua latalata i lona tapulaʻa."

 

E le gata i lea, 14 faʻalapotopotoga faʻafomaʻi i Kyoto Prefecture, e aofia ai le Kyoto University Hospital, na tuʻuina atu se faʻamatalaga tuʻufaʻatasia i le Aso Gafua e faʻapea ua oʻo atu le faʻamaʻi i se tulaga ogaoga, ma o moega COVID-19 i Kyoto Prefecture ua matua tumu.

 

O le faʻamatalaga na lapatai mai ai o Kyoto Prefecture o loʻo i ai i se tulaga o le paʻu faʻafomaʻi lea "o ola na mafai ona faʻaolaina e le mafai ona faʻaolaina."

 

O le faʻamatalaga foʻi na valaʻau atu i tagata lautele ina ia aloese mai faʻalavelave faʻafuaseʻi ma femalagaaiga le manaʻomia ma faʻaauau pea ona mataala ma faia ni puipuiga masani, ma faʻaopoopo mai o faʻamaʻi pipisi i le novel coronavirus "e le o se maʻi faigofie pei o le malulu."

 

E ui i le ogaoga o le galu lona fitu ma le siʻitia o numera o mataupu fou, e leʻi faʻaaogaina e le malo Iapani ni faiga puipuia.O le aso malolo talu ai nei i Obon na vaaia ai foi le toʻatele o tagata tafafao maimoa - o alatele ua tumu, o nofoaafi a Shinkansen ua tumu ma o loʻo nofoia vaalele i totonu o le atunuʻu ua toe foʻi i le tusa ma le 80 pasene o le tulaga muamua o le COVID-19.


Taimi meli: Aukuso-19-2022