fu'a_ulu

Tala Fou

Xinhua |Fa'afouina: 2020-05-12 09:08

5eba0518a310a8b2fa45370b

O le Lionel Messi o FC Barcelona o lo o pusi ma lana fanau e toalua i le fale i le taimi o loka i Sepania ia Mati 14, 2020. [Ata/Messi's Instagram account]
BUENOS AIRES - Ua foaʻi e Lionel Messi le afa miliona Euro e fesoasoani ai i falemaʻi i lona atunuu o Argentina e tau ai le faʻamaʻi COVID-19.

Fai mai le faavae o Buenos Aires Casa Garrahan, o tupe - e tusa ma le 540,000 US tālā - o le a faʻaaogaina e faʻatau ai mea puipui mo fomaʻi.

"Matou te matua faʻafetai tele mo lenei faʻaaloalogia o matou tagata faigaluega, faʻatagaina matou e faʻaauau la matou tautinoga i le soifua maloloina lautele o Atenitina," o le tala lea a le faatonu sili o Casa Garrahan Silvia Kassab i se faʻamatalaga.

O le gaioiga a le Barcelona i luma na mafai ai e le faavae ona faʻatau ni manava,pamu tuima komepiuta mo falemaʻi i Santa Fe ma Buenos Aires itumalo, faʻapea foʻi ma le taulaga tutoʻatasi o Buenos Aires.

Na faʻaopopoina e le faʻamatalaga e faʻapea, o mea faʻapipiʻi maualuga ma isi mea e puipuia ai o le a tuʻuina atu i falemaʻi i se taimi lata mai.

Ia Aperila, na faʻaititia ai e Messi ma ana 'au a Barcelona o latou totogi i le 70% ma tautino atu e faia ni sao faʻaopoopo tau tupe e faʻamautinoa ai o loʻo faʻaauau pea ona maua e le aufaigaluega a le kalapu le 100% o latou totogi i le taimi na tapunia ai le coronavirus.


Taimi meli: Oke-24-2021