fu'a_ulu

Tala Fou

Na taʻua e Moderna ua maeʻa le talosaga atoa a le FDA mo lana tui COVID, lea e faʻatau atu e pei o Spikevax i fafo.
O le a le faʻamaonia, na taʻua e Pfizer ma BioNTech o le a latou tuʻuina atu faʻamaumauga o loʻo totoe aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o lenei vaiaso e faʻamaonia ai le tui ole COVID booster.
I le tautala e uiga i faʻamalosi, o le tui lona tolu o le mRNA COVID-19 tui e ono amata ile 6 masina pe a maeʻa le tui mulimuli nai lo le 8 masina na faʻasalalau muamua.(Wall Street Journal)
O le Kovana fou faatoa tofia o le Setete o Niu Ioka Kathy Hochul (D) na taʻua e faapea o le setete o le a faalauiloa aloaia le lata i le 12,000 COVID mataupu maliu e le o faitauina e lona muamua-peitai, o nei fuainumera ua uma ona aofia i le CDC fuainumera, ma o le tracker e faapea. Faaalia.(Associated Press)
E oʻo i le 8 i le taeao i Sasaʻe i le Aso Tofi, o le numera o maliu COVID-19 le aloaia i le Iunaite Setete na oʻo atu i le 38,225,849 ma le 632,283 maliu, o se faʻaopoopoga o le 148,326 ma le 1,445 mai le taimi nei ananafi.
O le numera o tagata maliliu e aofia ai se tausimai maʻitaga e 32 tausaga le matua i Alabama na maliu ina ua uma ona taofia ile falemaʻi ile COVID-19 ile amataga ole masina;ua oti foi lana tama e lei fanau mai.(NBC News)
Ina ua maeʻa le siʻitia o mataupu i Texas, na faʻaleaogaina e le National Rifle Association lana fonotaga faaletausaga i Houston i le amataga o Setema.(NBC News)
O taʻiala fou a le NIH mo le ogaoga o le COVID-19 o loʻo fai mai nei o le sarilumab (Kevzara) ma le tofacitinib (Xeljanz) e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le dexamethasone, i le faasologa, e pei o le tocilumab (Actemra) ma le baritinib (Olumiant) Alternatives, pe a leai se tasi o ia mea. avanoa.
I le taimi lava e tasi, sa faia foi e le lala sooupu se sauniga o le tipiina o lipine mo lona ofisa fou i Asia i Sautesasae i Vietnam.
Na faasilasila mai e Ascendis Pharma i se faasologa o tala fou a le FDA, o le umi o le gaioiga o le tuputupu aʻe o le hormone-lonapegsomatropin (Skytrofa) -na faʻamaonia e avea ma togafitiga muamua i vaiaso taʻitasi o le faaletonu o le hormone tuputupu aʻe i tamaiti e 1 tausaga ma matutua atu.
Na taʻua e le Servier Pharmaceuticals e mafai ona faʻaaogaina le ivosidenib (Tibsovo) e fai ma togafitiga lona lua mo tagata matutua e iai suiga ole IDH1 ile cholangiocarcinoma maualuga.
Ua tofia e le FDA le Vasega I e toe manatua ai nisi o pamu BD Alaris infusion ua toe lipeaina ona o le gau pe motusia pou pa'u i totonu o le masini e mafai ona mafua ai le faʻalavelave, le tuʻuina atu, poʻo le tele o le tuʻuina atu o le vai i le maʻi.
Na latou fai mai e siaki lau N95 ia mautinoa e le o faia e Shanghai Dasheng, ona ua le toe faʻatagaina le faʻaogaina o matapulepule a le kamupani ona o le le lelei o le puleaina.
E te mana'o e fa'afiafia i au 'au'auna i luga o fa'asalalauga fa'aagafesootai i le Milk Box Challenge?Aua le faia lenei mea, fai mai se fomai tipitipi palasitika Atlanta na ia lapataia e mafai ona oo atu ai i manuʻa faʻavaivaia i le olaga atoa.(NBC News)
I le tulaga o le soifua maloloina o le mafaufau, na sainia ai e Peresitene Biden se pili e faataga ai tagata matutua o loʻo maua i le post-traumatic stress disorder e aʻoaʻoina ma vaetamaina taifau tautua.(Fa'ailoga fetu a le militeri ma le fusi lima)
O faʻamaumauga lata mai a le CDC o loʻo faʻaalia ai e sili atu nai lo le 60% o le faitau aofaʻi o tagata US ua uma ona tui atoatoa ile COVID.O le auala lea e mafai ai e se faiga faʻalesoifua maloloina ona siaki i latou o loʻo seʻe i le va o tui puipui.(fuainumera)
Na taʻua e le Geisinger Health System e faavae i Penisilevania, o se tulaga o galuega, o le a manaʻomia uma ana tagata faigaluega ona tui ile COVID-19 i le ogatotonu o Oketopa.
I le taimi lava e tasi, o le Delta Air Lines o le a molia se sala tupe e $ 200 i le masina i tagata faigaluega e leʻi faia tui e faʻateleina le fua o tui.(Metotia Bloomberg)
O faʻasalalauga i luga ole laiga o loʻo faʻatatau i le au faʻasao e faʻapea o le tui COVID e "faʻatuatuaina e le militeri a Amerika" ma o se "fana e toe faʻafoʻisia lo tatou saʻolotoga."(Houston Chronicle)
O mea o lo'o i luga o lenei 'upega tafa'ilagi e mo na'o fa'amatalaga ma e le o se mea e suitulaga i fautuaga fa'afoma'i, su'esu'ega po'o togafitiga e saunia e 'au'aunaga tau soifua maloloina.© 2021 MedPage Today, LLC.aia tatau uma ua taofia.Medpage Today o se tasi o fa'ailoga fa'amaufa'ailoga feterale a MedPage Today, LLC ma e le mafai ona fa'aogaina e isi vaega e aunoa ma se fa'atagaga fa'aalia.


Taimi meli: Sep-22-2021