fu'a_ulu

Tala Fou

fou

BEIJING - O le matagaluega o le soifua maloloina o le setete o Espirito Santo, Pasila, na faasilasilaina i le Aso Lua o le i ai o IgG antibodies, faʻapitoa i le SARS-CoV-2 virus, na maua i faʻataʻitaʻiga o le toto mai ia Tesema 2019.

Na taʻua e le matagaluega o le soifua maloloina e 7,370 sua faʻataʻitaʻiga na aoina i le va o Tesema 2019 ma Iuni 2020 mai tagata gasegase o loʻo masalomia i faʻamaʻi pipisi i le dengue ma le chikungunya.

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga na suʻesuʻeina, IgG antibodies na maua i le 210 tagata, e 16 mataupu na faʻaalia ai le i ai o le novel coronavirus i le setete aʻo leʻi faʻasalalau e Pasila lana mataupu muamua na faʻamaonia aloaia ia Feb 26, 2020. O se tasi o mataupu na aoina ia Tes. 18, 2019.

Fai mai le matagaluega o le soifua maloloina e tusa ma le 20 aso mo se tagata maʻi e oʻo atu i le maualuga o le IgG e mafai ona iloa pe a maeʻa se faʻamaʻi, ina ia mafai ona tupu le faʻamaʻi i le va o le faaiuga o Novema ma le amataga o Tesema 2019.

Ua faatonuina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Pasila le setete e faia suʻesuʻega loloto o le epidemiological mo se faʻamaoniga atili.

O suʻesuʻega i Pasila e sili ona lata mai i suʻesuʻega i le lalolagi atoa ua faʻaopoopoina i faʻamaoniga faʻateleina o le COVID-19 na faʻasalalau lemu i fafo atu o Saina nai lo le mea na mafaufauina muamua.

Na maua talu ai nei e tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Milan o se fafine i le itu i matu o Italia na aʻafia i le COVID-19 ia Novema 2019, e tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau.

E ala i auala eseese e lua i luga o le paʻu o le paʻu, na faailoa ai e le au suʻesuʻe i se biopsy o se fafine e 25-tausaga le matua o le i ai o le RNA gene sequences o le SARS-CoV-2 virus na amata mai ia Novema 2019, e tusa ai ma le nusipepa a Italia i aso taitasi L ' Unione Sarda.

"E i ai, i lenei faʻamaʻi, mataupu e na o le pau lava le faʻailoga o le COVID-19 faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le paʻu," o le tala lea a Raffaele Gianotti, o le na faamaopoopoina le suʻesuʻega, na taʻua e le nusipepa.

"Na ou mafaufau pe mafai ona matou mauaina faʻamaoniga o le SARS-CoV-2 i le paʻu o tagata mamaʻi e naʻo faʻamaʻi paʻu aʻo leʻi amataina le faʻamaʻi faʻamaʻi aloaia," o le tala lea a Gianotti, ma faʻaopoopo mai "na matou mauaina 'tulaga lima' o le COVID-19 i le paʻu. i'a.”

Faʻavae i luga o faʻamaumauga a le lalolagi, o le "faʻamaoniga pito leva lea o le iai o le SARS-CoV-2 virus i totonu o se tagata," o le tala lea a le lipoti.

I le faaiuga o Aperila 2020, Michael Melham, pulenuu o Belleville i le setete o Amerika o New Jersey, fai mai na ia faamaonia lelei mo le COVID-19 antibodies ma talitonu na ia maua i le siama ia Novema 2019, e ui lava i le lipoti a se fomaʻi o le mea na maua e Melham. sa na o se fulū.

I Farani, na maua e saienitisi se tamaloa na aʻafia i le COVID-19 ia Tesema 2019, pe tusa ma le masina aʻo leʻi faʻamauina aloaia muamua mataupu i Europa.

I le taʻua o se fomaʻi i falemaʻi a Avicenne ma Jean-Verdier e latalata i Pale, na lipotia e le BBC News ia Me 2020 e faapea o le tagata maʻi "atonu na aafia i le va o le 14 ma le 22 Tesema (2019), ona o faʻamaʻi o le coronavirus e alu i le va o le lima ma le 14 aso e aliali mai ai."

I Sepania, o tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Barcelona, ​​​​se tasi o iunivesite sili ona lauiloa a le atunuu, na latou iloa le i ai o le virus genome i faʻataʻitaʻiga vai otaota na aoina ia Mati 12, 2019, o le tala lea a le iunivesite i se faʻamatalaga ia Iuni 2020.

I Italia, o suʻesuʻega a le National Cancer Institute i Milan, lomia ia Novema 2020, na faʻaalia ai o le 11.6 pasene o le 959 tagata soifua maloloina volenitia na auai i se suʻesuʻega o le kanesa o le mama i le va o Setema 2019 ia Mati 2020 na atiaʻe faʻamaʻi COVID-19 aʻo leʻi oʻo ia Fepuari 2020 ina ua fa'amauina le ulua'i mataupu aloa'ia i totonu o le atunu'u, ma e fa mataupu mai le su'esu'ega na amata mai i le vaiaso muamua o Oketopa 2019, o lona uiga na a'afia na tagata ia Setema 2019.

I le aso 30 o Novema, 2020, o se suʻesuʻega a le US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) na maua ai le COVID-19 e foliga mai i le Iunaite Setete i le amataga o le ogatotonu o Tesema 2019, vaiaso aʻo leʻi iloa muamua le siama i Saina.

E tusa ai ma le suʻesuʻega na lomia i luga o le initaneti i le tusi talaaga Clinical Infectious Diseases, na faʻataʻitaʻia e le au suʻesuʻe CDC faʻataʻitaʻiga toto mai le 7,389 masani foaʻi toto na aoina e le Koluse Mumu a Amerika mai ia Tesema 13, 2019 ia Ianuari 17, 2020 mo antibodies faʻapitoa i le novel coronavirus.

O faʻamaʻi COVID-19 "atonu na i ai i le US ia Tesema 2019," e tusa ma le masina na muamua atu nai lo le uluai mataupu aloaʻia a le atunuʻu ia Ian 19, 2020, na tusia ai e saienitisi CDC.

O nei suʻesuʻega o se isi faʻataʻitaʻiga o le faigata o le fofoina o le paso faʻasaienisi o le suʻeina o punaʻoa o siama.

I le tala faasolopito, o le nofoaga na muamua lipotia ai se siama e masani ona foliga mai e le o le mea na tupu mai ai.O le faʻamaʻi pipisi o le HIV, mo se faʻataʻitaʻiga, na lipotia muamua e le Iunaite Setete, ae e ono mafai foi ona le mafua mai le siama i le Iunaite Setete.Ma o le tele ma le tele o faʻamaoniga e faʻamaonia ai o le Spanish Flu e leʻi afua mai i Sepania.

E tusa ai ma le COVID-19, o le muamua ona lipotia le siama e le faapea o le siama na mafua mai i le taulaga o Saina o Wuhan.

E tusa ai ma nei suʻesuʻega, na taʻua e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) "o le a "taua uma suʻesuʻega i Farani, i Sepania, i Italia, ma o le a matou suʻesuʻeina taʻitasi uma."

"Matou te le taofia le iloa o le mea moni i le amataga o le siama, ae faʻavae i luga o le saienisi, e aunoa ma le faʻapolokiki pe taumafai e faʻatupu vevesi i le faagasologa," o le tala lea a le Faatonu Sili Aoao o WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i le faaiuga o Novema 2020.


Taimi meli: Ian-14-2021