fu'a_ulu

Tala Fou

Faamolemole nofo fiafia pe afai e tenofo tumaui taimi o aso malolo

Saunia e Wang Bin,Fu Haojie ma Zhong Xiao |SININA I ASO TASO |Fa'afouina: 2022-01-27 07:20

SHI YU/CHINA I ASO TA'ITA'I

Ole Tausaga Fou ole Lunar, ole tausamiga tele a Saina lea e masani lava o se vaitau maualuga o femalagaaiga, ua na o ni nai aso e alu ai.Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata atonu e le mafai ona o atu i le nuʻu e fiafia i se faʻatasiga a le aiga i le aso malolo o le Golden Week.

Talu ai ona o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le COVID-19 i nofoaga eseese, o le tele o taulaga ua faʻamalosia tagata nofoia e nonofo i le taimi o aso malolo, ina ia puipuia ai nisi faʻamaʻi.Fa'apena fa'atapula'aina o femalagaiga na fa'alauiloa ile Spring Festival ile 2021.

O le a le a'afiaga o tapula'a femalagaa'i?Ma o le a le ituaiga fesoasoani faʻale-mafaufau e manaʻomia e tagata e le mafai ona faimalaga e faʻafiafiaina i latou i le taimi o le Spring Festival?

E tusa ai ma se suʻesuʻega i luga ole laiga na faia e le Psychosocial Services and Mental Crisis Intervention Research Center i le 2021 Spring Festival, na sili atu le lagona o le soifua manuia o tagata i le taimi o aso malolo sili ona taua i Saina.Ae sa ese le tulaga o le soifua manuia i vaega eseese.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lagona o le fiafia i tamaiti aʻoga ma tagata faigaluega lautele na matua maualalo lava nai lo le va o tagata faigaluega, faiaoga, tagata faigaluega mai fafo, ma tagata faigaluega soifua maloloina.

O le suʻesuʻega, lea na aofia ai le 3,978 tagata, na faʻaalia ai foʻi pe a faʻatusatusa i tamaiti aʻoga ma tagata faigaluega lautele, o tagata faigaluega soifua maloloina e itiiti lava le mafatia i le atuatuvale poʻo le popole ona sa faʻaaloalogia tele i latou ma faʻamanuiaina i le sosaiete mo la latou sao.

Ae mo le fesili, "e te faaleaogaina au fuafuaga malaga mo le Tausaga Fou a Saina?", E tusa ma le 59 pasene o le au tali i le suʻesuʻega 2021 fai mai "ioe".Ma e tusa ai ma le soifua maloloina o le mafaufau, o tagata na filifili e nonofo i o latou fale faigaluega poʻo suʻesuʻega i le taimi o le Spring Festival e sili atu le maualalo o le popole nai lo i latou na faʻamalosi e malaga i le fale, ae leai se eseesega tele i lo latou fiafia.O lona uiga o le faamanatuina o le Spring Festival i le nofoaga o galuega e le faaitiitia ai le fiafia o tagata;nai lo lena, e mafai ona fesoasoani e aveese lo latou popole.

O Jia Jianmin, o se polofesa i le Iunivesite o Saina o Hong Kong, Shenzhen, ua ausia se faaiuga faapena.E tusa ai ma lana suʻesuʻega, o le fiafia o tagata i le taimi o le Spring Festival i le 2021 e sili atu le maualuga nai lo le 2020. O i latou na malaga i le fale i le 2020 e leʻi fiafia pe a faʻatusatusa i latou na nonofo i le 2021, ae e leai se eseesega tele mo i latou na nonofo ai. mo tausaga sosoo e lua.

O le suʻesuʻega a Jia na faʻaalia ai foi o le tuulafoaiina, lagona o le liaʻiina, ma le fefe i le mauaina o le novel coronavirus o mafuaʻaga autu ia o le le fiafia o tagata i le taimi o le Spring Festival.O le mea lea, e ese mai i le faʻatinoina o faʻamaʻi-puipuiga ma le faʻatonutonuina o faʻamaʻi, e tatau foi i pulega ona faia ni tulaga lelei mo gaoioiga i fafo ma fegalegaleaiga tagata-i-tagata, ina ia mafai e tagata nofoia ona maua se fesoasoani faaleagaga ma foia le tiga o le le mafai ona toe foi i le fale. mo le faatasiga faaleaiga, o se tu masani ua faitau afe tausaga.

Ae ui i lea, e mafai e tagata ona faʻamanatu le Tausaga Fou i le latou 'aʻai o galuega "ma o latou aiga" faʻafetai i tekinolosi faʻapitoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e tagata ona faia ni telefoni pe faia le "video dinner" e maua ai le lagona o le i ai faatasi ma e pele ia i latou, ma faʻaauau le tu masani o le toe faʻafeiloaʻiga o le aiga e faʻaaoga ai ni auala fou, ma faʻatasi ai ma sina tweak.

Ae e manaʻomia e le pulega ona faʻamalosia le lagolago faʻaagafesootai i tagata o loʻo manaʻomia le faufautua poʻo le fesoasoani faʻapitoa, e ala i le faʻavaveina o le fausiaina o se faiga faʻale-mafaufau a le atunuʻu.Ma o le fausiaina o sea faiga e manaʻomia ai le faʻamaopoopoina ma le galulue faʻatasi i le va o matagaluega eseese a le malo, sosaiete ma tagata lautele.

E taua tele lenei mea ona e tatau i pulega ona faia ni laasaga e faʻafilemuina ai le popole ma le lagona o le le fiafia i tagata e le mafai ona toe foʻi i le fale mo le faʻatasiga taua a aiga i le afiafi o le Tausaga Fou e aofia ai le tuʻuina atu o fautuaga mo i latou ma faʻatuina se telefoni mo i latou o lo'o sailia fesoasoani fa'ale-mafaufau.Ma e tatau i pulega ona gauai totoʻa atu i vaega vaivai e pei o tamaiti aʻoga ma tagata faigaluega lautele.

O le "Acceptance and Commitment Therapy", o se vaega o togafitiga postmodern, e faʻamalosia ai tagata e iai faʻafitauli o le mafaufau e talia o latou lagona ma mafaufauga nai lo le tau faasaga ia i latou ma, i luga o lenei lava faavae, filifili e sui pe faia ni suiga mo le lelei.

Talu ai o loʻo faʻamalosia tagata e nonofo i le nofoaga latou te galulue ai pe aʻoga e puipuia ai le faʻateleina o mataupu i le taimi masani o le vaitau maualuga o femalagaaiga o le tausaga ma aʻo leʻi oʻo i Taaloga Taumalulu a Beijing, e tatau ona latou taumafai e tausia. o le uiga fa'alelei ina ia 'aua ne'i lofitūina i lagona o le popole ma le fa'anoanoa ona o le le mafai ona toe fo'i i le aiga.

O le mea moni, afai latou te taumafai, e mafai e tagata ona faʻamanatu le Spring Festival i totonu o le taulaga latou te galulue ai ma le faʻamalosi ma le naunautai e pei ona latou faia i totonu o latou nuʻu.

O Wang Bing o le faʻatonu sili o le Psychosocial Services ma le Mental Crisis Intervention Research Center, faʻavae faʻatasi e le Institute of Psychology i le Chinese Academy of Sciences ma le Southwest University of Science and Technology.Ma o Fu Haojie ma Zhong Xiao o paaga suʻesuʻe i le nofoaga autu suʻesuʻe e tasi.

O manatu e le faʻatusalia i latou o Saina Daily.

If you have a specific expertise, or would like to share your thought about our stories, then send us your writings at opinion@chinadaily.com.cn, and comment@chinadaily.com.cn.

 


Taimi meli: Ian-27-2022