fu'a_ulu

Tala Fou

O tagata o loʻo ofuina matapulepule e pasi se faʻailoga e faʻamalosia ai le vaʻai mamao i le taimi o le faʻamaʻi o le coronavirus (COVID-19) i le Marina Bay, Sigapoa, Setema 22, 2021.REUTERS/Edgar Su/File ata
SINGAPURA, Mati 24 (Reuters) - Na taʻua e Sigapoa i le Aso Tofi o le a ia siitia ai manaoga o karantina mo tagata malaga uma e faia tui mai le masina a sau, ma auai i le tele o atunuu i Asia i le faia o se auala e sili atu ona naunau e "tuufaatasi ma le coronavirus".fa'atasi fa'ama'i”.
Fai mai le Palemia Lee Hsien Loong, o le nofoaga autu tau tupe o le a siitia ai foi le manaoga e fai ni matapulepule i fafo ma faataga vaega tetele e potopoto.
"O la matou taua faasaga i le COVID-19 ua oʻo i se suiga taua," o le tala lea a Lee i le televise, lea na faʻasalalau tuusaʻo i luga o le Facebook.
O Sigapoa o se tasi lea o atunuu muamua na suia lona 5.5 miliona tagata mai se fuafuaga e taofiofia i le COVID masani fou, ae sa tatau ona faʻagesegese nisi o ana fuafuaga faʻamalieina ona o le faʻamaʻi na sosoʻo mai.
I le taimi nei, o le siʻitia o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le Omicron variant ua amata ona faʻaitiitia i le tele o atunuʻu i le itulagi ma faʻateleina tui, Sigapoa ma isi atunuʻu o loʻo toe faʻafoʻi i tua se faasologa o agafesootai mamao faiga e faʻamoemoe e taofi le sosolo o le siama.
Na amata ona aveese e Sigapoa tapulaʻa i luga o tagata faimalaga mai nisi o atunuu ia Setema, ma le 32 atunuu i luga o le lisi aʻo leʻi faʻaopopoina le Aso Tofi i tagata malaga mai soʻo se atunuu.
O Iapani i lenei vaiaso na aveese tapulaʻa i itula tatala mo faleaiga ma isi pisinisi i Tokyo ma 17 isi itumalo. Faitau atili
O faʻamaʻi pipisi o le coronavirus i Korea i Saute na sili atu i le 10 miliona i lenei vaiaso ae na foliga mai o loʻo faʻamautu, ina ua faʻalautele e le atunuʻu le faʻatapulaʻaina o faleaiga i le 11 i le po, taofia le faʻamalosia o pasi tui ma faʻaleaogaina le faʻasaina o femalagaaiga mo tagata malaga mai fafo.faaesea. faitau atili
Initonesia i le vaiaso nei na aveese ai manaoga mo tagata uma e taunuu mai i fafo, ma o ona tuaoi Asia i Sautesasae o Thailand, Filipaina, Vietnam, Cambodia ma Meleisia ua latou faia foi ni laasaga faapena a o latou taumafai e toe fausia turisi. Faitau atili
Ua aveese foi e Initonesia le faasaina o femalagaaiga i aso malolo Mosalemi i le amataga o Me, pe a masani ona malaga atu le faitau miliona o tagata i nuu ma taulaga e faamanatu ai le Eid al-Fitr i le faaiuga o Ramadan.
O le a aveese e Ausetalia le faʻasa o le ulufale atu i vaʻa folau faavaomalo i le masina fou, ma faʻamaeʻaina uma faʻagata femalagaiga e fesoʻotaʻi ma le coronavirus i le lua tausaga. Faitau atili
O Niu Sila i le vaiaso nei na fa'amae'aina ai tui puipui i fale'aiga, fale kofe ma isi nofoaga faitele. O le a si'itia ai fo'i mana'oga tui mo nisi vaega mai ia Aperila 4 ma tatala tuaoi mo i latou o lo'o i lalo o le polokalame fa'ate'a visa mai ia Me. Faitau atili
I vaiaso talu ai nei, o Hong Kong, o loʻo i ai le numera maualuga o tagata maliliu i le miliona o tagata i le lalolagi, o loʻo fuafua e faʻamalieina nisi o faiga i le masina fou, faʻamutaina le faʻasaina o vaalele mai atunuu e iva, faʻaitiitia karantina ma toe tatalaina aʻoga pe a maeʻa le tali atu a pisinisi ma tagata nofomau. Faitau atili
O femalagaiga ma femalagaiga i Sigapoa na siitia i le Aso Tofi, faatasi ai ma le kamupani vaalele vaalele SATS (SATS.SI) i luga toetoe lava 5 pasene ma Singapore Airlines (SIAL.SI) siitia 4 pasene. ) na si'itia i le 4.2 pasene, o lona sili ona maualuga i le aso e tasi i le 16 masina. O le Straits Times Index (.STI) na siitia i le 0.8%.
"A maeʻa lenei laʻasaga tele, o le a matou faʻatali mo sina taimi e faʻamautu ai le tulaga," o lana tala lea.
I le faʻaopopoina o le faʻatagaina o faʻatasiga e oʻo atu i le 10 tagata, Sigapoa o le a siitia le 10:30 pm curfew i meaʻai ma vai inu faʻatau ma faʻatagaina le tele o tagata faigaluega e toe foʻi i a latou fale faigaluega.
Peitaʻi, o loʻo faʻamalosia pea ufimata i le tele o nofoaga, e aofia ai Korea i Saute ma Taiwan, ma o ufiufi foliga e toetoe lava a faʻateleina i Iapani.
O Saina o loʻo tumau pea le faʻatauvaʻa tele, faʻapipiʻi i se faiga faʻavae o le "faʻamalo malosi" e faʻaumatia faʻalavelave faʻafuaseʻi i le vave e mafai ai. Na lipotia mai e uiga i 2,000 fou faʻamaonia mataupu i le Aso Lulu. lokaina nofoaga vevela ma taofia tagata a'afia i totonu o nofoaga tu'ufua ina ia taofia ai se si'itia e ono afaina ai lona soifua maloloina. Faitau atili
Fa'asoa i la matou Sustainability Newsletter e a'oa'o ai e uiga i faiga fou a le ESG e a'afia ai kamupani ma malo.
Reuters, le tala fou ma le aufaasālalau a Thomson Reuters, o le lalolagi sili ona tele e tuʻuina atu tala faʻasalalau, tautua le faitau piliona o tagata i le lalolagi i aso uma. ma tuusao i tagata faatau.
Fausia au fa'aupuga sili ona malosi i fa'amatalaga fa'amaonia, tomai fa'atonu a le loia, ma auala e fa'amalamalama ai alamanuia.
Ole fofo sili ona atoatoa e pulea uma au lafoga lavelave ma fa'alauteleina mana'oga.
Avanoa i fa'amatalaga tau tupe e le'i fa'atusalia, tala fou ma anotusi i se fa'asologa fa'apitoa tau galuega i luga ole desktop, upegatafa'ilagi ma telefoni feavea'i.
Su'esu'e se fa'ailoga e le mafaatusalia o fa'amatalaga tau maketi ma tala fa'asolopito ma fa'amatalaga mai puna'oa fa'alelalolagi ma tagata popoto.
Va'ai tagata ta'ito'atasi ma fa'alapotopotoga i le lalolagi atoa e fesoasoani e fa'ailoa tulaga lamatia natia i pisinisi ma mafutaga patino.


Taimi meli: Mati-24-2022